Julma pila turisteille: Lasinen silta säröili kilometrin korkeudessa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kiinan Itä-Thahangin vuoristossa sijaitsee yli tuhannen metrin korkeudella oleva lasisilta. 266 metriä pitkää siltaa pitkin kävelleet turistit järkyttyivät taannoin pahimman kerran, kun sen silta näytti säröilevän.

Youtuben CGTN-kanavalla julkaistulla videolla nähdään, kuinka sillan lasipinta näyttää alkavan pettää paniikkiin menevien ihmisten jalkojen alla. Kyse oli kuitenkin vain erittäin tehokkaasta ja näyttävästi toteutetusta käytännön pilasta.

Osa sillan lasipaneeleista on tosiasiassa läpinäkyviä LCD-näyttöjä. Näytöillä esitettävien erikoistehosteiden ansiosta sillan lattia näyttää olevan hajoamispisteessä. Kaiken kukkuraksi sillan pinnasta kuuluu pilan aikaan lasin säröilyä muistuttava ääni.