Sarvikuono juoksi kauhistuneen kuvaajan luo – seuraus saa huokaamaan ihastuksesta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sarvikuonoja salametsästetään niiden sarvien vuoksi todella paljon. Sarvikuonoja suojelevat ovat alkaneet aiemmin värjäämään sarvia punaisiksi, että salametsästäjät eivät tappaisi eläintä pilalle menneen ja värjääntyneen sarven vuoksi. Eläinlääkärit ovat alkaneet myös turvautumaan sarvien poistamiseen.

Nyt Garth De Bruno Austin -nimisen kuvaajan julkaisemalla YouTube-videolla nähdään harvinainen tilanne, jossa sarvikuono on juossut kuvaajan luokse. Mies seisoi kameransa luona kun sarvikuono oli lähestynyt sitä. Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että sarvikuono halusikin vain hellyyttä, eikä se kokenut miestä uhaksi.

Mies alkoi rohkeasti rapsuttelemaan sarvikuonoa sen vatsasta. Sarvikuono näyttää olevan todella tyytyväinen ja rentoutunut miehen helliessä sitä. Austin muistuttaa ihmisiä kuitenkin siitä, että sarvikuonoja ei tule missään nimessä itse lähestyä. Mies on kuvannut tätä yksilöä jo useamman vuoden ajan, minkä vuoksi sarvikuono on tottunut näkemään miehen. Sarvikuono oli itse päättänyt lähestyä miestä kokiessaan olonsa turvalliseksi hänen seurassaan.