4 merkkiä paljastaa: Onko parisuhteesi myrkyllinen?

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Parisuhteeseen sitoutuessa kumpikin osapuoli sitoutuu myös ottamaan toisen tunteet, ajatukset ja mieltymykset huomioon. Kummallakin on vastuu toistensa henkisestä hyvinvoinnista parisuhteen osalta, mutta aina vastuu ei jakaudu tasapuolisesti.

Suhteesta voi tulla toiselle osapuolelle myrkyllinen silloin kun hän on jatkuvan henkisen kuormituksen alla ilman, että saa itse tukea. Elite Daily -sivusto listasi neljä merkkiä, jotka paljastavat suhteen olevan toiselle kumppanille myrkyllinen ja petollinen.

1. Äärimmäinen mustasukkaisuus

Pieni mustasukkaisuus voi olla romanttista, mutta äärimmäinen mustasukkaisuus tuntua tukahduttavalta. Äärimmäinen mustasukkaisuus johtaa yleensä siihen, että toisella kumppanilla ei saa olla enää omia henkilökohtaisia suhteita omiin ystäviin tai perheenjäseniinkään, koska kaikki ilman kumppania vietetty aika tulee olemaan rajattua ja vähitellen kiellettyä.

2. Molemminpuolinen luottamuspula

Luottamus on jokaisen parisuhteen kulmakivi. Epäily ja luottamuksen puute ajavat ihmiset sellaiseen käytökseen, joka harvemmin tuntuu kummankaan mielestä viehättävältä tai rakastavalta.

3. Kontrolloiva käytös

Kontrolloiva osapuoli kokee tarvetta päättää kaikesta häneen itseensä ja kumppaniin liittyvästä ilman kumppanin mielipidettä tai sen huomioon ottamista. Yleensä kontrolloiva kumppani myös manipuloi toista tekemään niin kuin hän itse haluaa.

4. Kykenemättömyys vastuun kantamiseen

Virheiden tekeminen on osa normaalia elämää. Jos virheitä tehnyt osapuoli kuitenkin jatkuvasti puolustelee ja oikeuttaa käytöstään vastuun kantamisen ja anteeksi pyytämisen sijaan, suhde on tuhoon tuomittu.