Liikuntarajoitteiset lapset pääsivät kokemaan painottoman tilan – silkkaa riemua!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Painovoimattomuutta kokeakseen ei tarvitse välttämättä matkustaa avaruuteen asti. Noin puoli minuuttia kestävä painoton tunne voidaan aikaansaada myös lentokaaria tekevässä erikoisvarustellussa lentokoneessa.

Euroopan avaruusjärjestö ESA ja ranskalainen Novespace tarjosivat taannoin joukolle liikuntavammaisia lapsia ja aikuisia ainutlaatuisen kokemuksen. Kahdeksan lasta ja kaksi aikuista eri puolilta Eurooppaa pääsivät tuntemaan, miltä painoton tila tuntuu.

Painoton tila luotiin lentokaaria tehneessä, tarkoitusta varten muokatussa Airbus A310 -koneessa. Lapset ja mukana olleet astronautit tekivät myös erilaisia kokeita painottomuudessa, sytyttäen muun muassa kynttilöitä ja pelaten pingistä vesitipoilla.

Kokemus oli ainutlaatuinen ja riemastuttava niin siihen osallistuneille lapsille kuin aikuisillekin. Tapahtuma ikuistettiin videoksi, joka on sittemmin julkaistu Airborne Filmsin Youtube-kanavalla.