Virtuaalitunneli korvaa passintarkastuksen Dubaissa – scifi-elokuvista tulossa totta

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dubain kansainvälisellä lentoasemalla ei tulevaisuudessa tarvitse esitellä passia virkailijalle. Sen sijaan matkustajan henkilöllisyys todistetaan kasvontunnistusteknologian avulla. Lentoasemalle asennetaan niin kutsuttu virtuaalitunneli, jonka läpi matkustajat kävelevät.

Se on varustettu yhteensä 80 kasvonpiirteitä ja silmän iiriksen tunnistavilla kameroilla. Tunnelin seinille heijastetaan kuvia ja videoita, kuten mainoksia.

Tunnelin päässä matkustajalle toivotetaan hyvää matkaa. Mikäli matkustaja on esimerkiksi etsintäkuulutettu, hälytetään paikalle viranomaiset.

Ensimmäiset kasvot tunnistavat tunnelit asennetaan Dubain kansainvälisen lentoaseman kolmanteen terminaaliin kesällä 2018. The National -lehden mukaan tarkoituksena on, että tunnelit ovat käytössä lentoaseman jokaisessa terminaalissa vuoteen 2020 mennessä.