Eroon hämähäkeistä? Tämä yksinkertainen niksi auttaa

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka suomessa tavattavat hämähäkit ovat ihmiselle vaarattomia, ovat ne monien kodeissa ei-toivottuja vieraita. Hämähäkkiongelmaan on olemassa myös hyönteismyrkkyjä edullisempi, terveellisempi ja väkivallattomampi ratkaisu.

Scientists in America -julkaisun mukaan piparminttuöljyn on huomattu toimivan hämähäkkikarkoittimena. Kahdeksanjalkaisista ötököistä pääseekin eroon suihkuttamalla sitä ympäri kotia veteen sekoitettuna.

Hämähäkeistä eroon hankkiutuminen suositellaan aloittamaan imuroimalla kodista pölyt ja valmiit hämähäkinseitit pois. Tämän jälkeen suihkepullo täytetään vedellä ja siihen lisätään noin 20 pisaraa piparminttuöljyä. Öljyä suihkutetaan ympäri kotia, erityisesti pieniin nurkkiin.

Toimenpiteen aikaan ikkunoita suositellaan pidettävän auki, sillä piparminttuöljyn hengittäminen saattaa aiheuttaa pahoinvointia. Aine ei vahingoita hämähäkkejä, mutta sen hajun kerrotaan karkoittavan ne tehokkaasti pois.