Muumit-sarjan ääninäyttelijät maailmantähtiä – mukana Kate Winslet ja Rosamund Pike

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen Gutsy Animations -tuotantoyhtiö työstää parhaillaan uutta Muumit-animaatiosarjaa. Moominvalley-nimisen sarjan englanninkielisen version ääninäyttelijöiksi on kiinnitetty joukko maailmanluokan tähtiä.

Ääninäyttelijöistä tunnetuin lienee Titanic-tähti Kate Winslet, joka esittää Vilijonkkaa. Muumipeikon äänenä tulee olemaan Kingsman-elokuvassa näytellyt Taron Egerton, Muumimammana Gone Girl -tähti Rosamund Pike ja Muumipappana komediarooleista tunnettu Matt Berry.

Moomin.com-sivuston mukaan Niiskuneidin äänenä toimii brittinäyttelijä Akiya Henry, Nipsun äänenä Warwick Davis ja Mörkönä koomikko Richard Ayoade. Nuuskamuikkuisen, Pikku Myyn ja muiden puuttuvien hahmojen ääninäyttelijät paljastetaan lähitulevaisuudessa

Moominvalley toteutetaan 3D- ja 2D -animaatiota yhdistelevällä tekniikalla, jossa kolmiulotteiset hahmot seikkailevat kaksiulotteisessa ympäristössä. Sarjaa työstämässä ovat muun muassa Oscar-palkittu ohjaaja Steve Box sekä Emmy-palkitut käsikirjoittajan Mark Huckerby ja Nick Ostler.