Joki täyttyi kuolleista kaloista – syyt täysin hämärän peitossa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ympäri maailmaa on jouduttu viime vuosien aikana todistamaan useita erikoisia tapahtumia, joissa esimerkiksi suuri määrä kuolleita haita tai valaita on huuhtoutunut rantaan. Tällä kerralla Paraguayssa nähtiin erikoinen näky, kun joki oli täyttynyt kuolleista kaloista.

Paraguayssa Villa Hayesin lähistöllä sijaitseva Confuso-joki täyttyi 14. lokakuuta kuolleista kaloista. Joki oli todella karmiva näky, koska tuhannet kuolleet kalat peittivät joen kokonaan noustuaan veden pinnalle kellumaan.

Kalojen kuolinsyytä on alettu ammattilaisten toimesta tutkimaan, mutta sitä ei ole pystytty vielä selvittämään. Metro-sivuston mukaan tutkijat ovat jo arvioineet, että joen kasvanut leväpitoisuus saattaa olla syynä kalaparven menehtymiseen, koska levä alentaa veden happipitoisuutta.