Mies varasti miljoonalla eurolla fajitoja – syyttäjä: ”Tätä voisi luulla sketsiksi”

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Texasissa asuva mies on pidätetty hänen varastettuaan meksikolaista ruokaa yli miljoonan euron edestä. Gilberto Escamilla -niminen mies onnistui huijaamaan itselleen ilmaisia fajitoja yhteensä yhdeksän vuoden ajan.

Tapaus selvisi Escamillan oltua sairaslomalla työstään Cameron Countyn Nuoriso-oikeuden laitoksessa. Työpaikan keittiöön elintarviketta toimittava kuljettaja ilmaantui paikalle mukanaan 360 kiloa fajitoja. Paikalla ollut työntekijä ihmetteli asiaa, sillä laitoksessa ei tarjoiltu kyseistä ruokaa.

Elintarvikekuljettaja kertoi hänen yhtiönsä toimittaneen fajitoja laitokseen lähes kymmenen vuoden ajan. Kävi ilmi, että asialla oli tilannut kunnan laskuun itselleen fajitoja tilannut laitoksen työntekijä. Jäljet johtivat Escamillaan.

– Tätä voisi luulla sketsiksi Saturday Night Live -sarjasta. Kyse on kuitenkin todellisesta tapauksesta, piirikunnan syyttäjä Luis V. Saenz kuvaili The Brownsville Herald-lehdelle.

Poliisin tutkinnoissa kävi ilmi, että Escamillan pakastin oli täynnä fajitoja joita hän myös möi eteenpäin. Miehen arvioidaan varastaneen fajitoja yhteensä yli miljoonan euron arvosta. Escamilla on sittemmin irtisanottu työstään, ja häntä syytetään parhaillaan varkaudesta.