Karmiva näky videolle – hämähäkki nappasi rupikonnan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hämähäkkikammoiset voivat kiittää onneaan siitä, että Suomen leveysasteilla elävät hämähäkit jäävät melko pienikokoiseksi. Lämpimämmillä seuduilla elää huomattavasti isompia ötököitä, jotka saattavat saalistaa jopa pieniä liskoja, nisäkkäitä ja lintuja.

Youtubessa julkaistulla tuoreella videolla todistetaan luontoa raadollisimmillaan. Floridan Gainesvillessä kuvatulla videolla hämähäkin verkkoon on tarttunut pieni rupikonna, joka ei yrityksistään huolimatta onnistu pääsemään irti seitistä.

Rupikonnaa isokokoisempi hämähäkki ryhtyy nopeasti työhönsä. Se alkaa käärimään tehokkaasti seittiä konnan ympärille, kunnes eläin on vangittuna tiiviiseen pakettiin odottamaan hämähäkin ruoka-aikaa.

– Näin ulkona työskennellessäni suuren määrän banaanihämähäkkejä. Yhden seittiin oli joutunut rupikonna. Kuvasin näyn videolle juuri oikealla hetkellä, videon kuvaaja kertoi.