Ravintola jakaa ylijäämäruokaa kodittomille – koska tämä nähdään Suomessa?

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomen Kuluttajaliiton mukaan suomalaiset heittävät syömäkelpoista ruokaa roskikseen vuosittain 125 euron edestä. Ruokatehdas Apetitin tekemän tutkimuksen mukaan suhteellisesti eniten ruokahävikkiä syntyy yksinasuvien ja varakkaampien talouksissa.

Myös ruokakaupat ja ravintolat heittävät roskikseen tonneittain syömäkelpoista ruokaa päivittäin. Ruoan poisheittäminen johtuu usein asenteista ja erilaisista säädöksistä. Machesterissä sijaitseva Bosu Body Bar -niminen ravintola on päättänyt lahjoittaa ylijääneet ruoat nälkäisille ihmisille.

Työntekijät panevat ruoat paperikasseihin ja jättävät ne ravintolan ulkopuolelle tarvitsevien käyttöön, Independent uutisoi.

Ilmaisesta ruoasta on hyötyä esimerkiksi kodittomille ja köyhille. Suomessa ylimääräistä ravintolaruokaa voi ostaa esimerkiksi ResQ-sovelluksen kautta edullisempaan hintaan. Myös koulujen ylijäämäruokaa jaetaan pikkurahaa vastaan joillakin paikkakunnilla. Facebookissa on myös ryhmiä, joiden kautta tavalliset suomalaiset kotitaloudet voivat lahjoittaa ilmaista ja ylijäänyttä ruokaa tarvitseville.

❤️ THE BOSU PROJECT ❤️ When we close the doors for the day, we promise to leave bags outside full of tasty food.. If you…

Publié par Bosu Body Bar sur mercredi 18 octobre 2017