Ravintoterapeutti: Kuusi pientä ateriaa ei sovi kaikille

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yleinen laihduttajien suosima ruokailutapa on pienten aterioiden nauttiminen pitkin päivää säännöllisesti. Metashred-nimisen dieetin kehittänyt ravintoterapeutti Mike Roussell suosittelee toisenlaista ateriamallia laihduttajille, sillä pienet ateriat jättävät hänen mukaansa nälän tunteen ja aiheuttavat siten ylensyöntiä.

Suurin osa miehistä tarvitsee reiluja annoksia nälkänsä tyydyttääkseen. Mike Roussell sanoo, että mikäli keho viestii nälän tunteesta, ei ateria ole ollut tarpeeksi ravitseva. Tunne saattaa vaikuttaa siihen, että ihminen nauttii päivän aikana liikaa kaloreita kuudella pienellä aterialla.

Ravintoterapeutin mukaan tehokkaampaa olisi nauttia esimerkiksi kaksi isompaa ateriaa, jolloin kalorimääriä pystyy kontrolloimaan tehokkaammin. Annoskokojen ja -määrien sijaan ihmisten kannattaisi kiinnittää enemmän huomiota lautasen sisältöön. Hän suosittelee ihmisiä nauttimaan aterioilla vähintään 30 grammaa proteiinia, jotta näläntunne pysyy poissa pidempään, Men’s Health uutisoi.