Sotaveteraanit ilmaiseksi Tuntematon sotilas -elokuvanäytöksiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuntematon sotilas -elokuvan uusin Aku Louhimiehen ohjaama versio saa ensi-iltansa 27. lokakuuta. Nyt elokuvayhtiö on ilmoittanut, että Suomen sotaveteraanit saavat käydä katsomassa elokuvan veloituksetta päivänäytöksissä maanantaista torstaihin.

Suomessa on yhä noin 15.000 sotaveteraania, joista noin 2.000 on sotainvalideja. Sotaveteraanien elokuvahetken tarjoavat Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017, SF Studios, valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio ja Tuntematon sotilas -elokuvan vaikuttavuusohjelmaa tukenut Saastamoisen säätiö yhteistyössä veteraanijärjestöjen kanssa.

– On hienoa olla mukana tarjoamassa elokuvaelämystä sotiemme veteraaneille. Veteraaneilta jo elokuvan leikkausvaiheessa ja sen valmistuttua saatu palaute on ollut tärkeää, kiinnostavaa ja todella koskettavaa, Elokuvaosakeyhtiö Suomen toimitusjohtaja Miia Haavisto kertoo.

Edun saa esittämällä elokuvateatterin lippukassalla tammenlehvätunnuksen tai virallisen henkilökortin, josta ilmenee veteraanistatus. Saattajien sisäänpääsyn osalta teatterit noudattavat omia, elokuvateatterikohtaisia ohjeistuksiaan, joista saa lisätietoa suoraan kyseisestä elokuvateatterista.