3 virhettä, jotka hidastavat laihdutusta – vältä jos haluat tuloksia

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Terveellisten elämäntapojen aloittaminen ja kuntoilu vaativat itsekuria. Herkuista kieltäytyminen ja itsensä motivoiminen voivat käydä välillä niin raskaaksi, että painonpudotusprojektiin tulee pysähdys. Tällöin henkilö voi kokea epäonnistuneensa, mutta jokainen tekee välillä virheitä.

Nyt Men’s Health -sivusto kertoi yleisimmistä virheistä, jotka moni ruokailutottumuksissaan tekee. Ensimmäinen virhe on se, että ihminen hotkii ruokansa nopeasti.

Ihmisen vatsalaukun täyttyessä keho alkaa tuottamaan hormonia, joka viestii aivoille, että nälkä on tyydytetty. Hormonia ei kuitenkaan ehdi erittymään tarpeeksi niin nopeasti, että se ehtisi viestimään aivoille vatsan olevan täynnä mikäli henkilö syö ruokansa hotkimalla.

Moni ajattelee, että laihduttamisenkin aikana yksi hemmottelupäivä on sallittu. Monet dieetit saattavatkin sisältää niin sanotun huijausaterian, joka voi sisältää kaikkia henkilön himoitsemia herkkuja. Huijausateria on kuitenkin vain yksi ateria eikä kokonainen päivä, jolloin jokainen ateria voi sisältää pelkkiä herkkuja. Kokonainen herkkupäivä voi nollata viikon aikana saadut tulokset kokonaan.

Alkoholi on yksi pahin asia, joka estää ja hidastaa ihmisten laihdutustavoitteita. Alkoholijuomissa on todella paljon energiaa ja kaloreita siitä huolimatta, että niissä ei olisi sokeria. Moni ei ajattele herkuttelevansa silloin kun juo drinkkejä tai viinejä, mutta ne lihottavat ihmisiä samalla tavalla kuin syötävätkin herkut.