Tesla palautti sähköt puertoricolaiseen lastensairaalaan

Digi · Terhi Piiroinen

Tesla on rientänyt perustajansa Elon Muskin johdolla hurrikaaneista toipuvan Puerto Ricon apuun. Yhtiö on rakentanut San Juanin lastensairaalan edustalle sähköä tuottavan aurinkovoimalan, jonka avulla pelastetaan todennäköisesti useita henkiä.

Elon Muskia ei voi ainakaan syyttää turhasta jahkailemisesta. Tesla palautti sähköt lastensairaalaan vain muutama viikko sen jälkeen, kun Puerto Ricon kuvernööri Ricardo Rossello pyysi mieheltä apua. Sairaalan parkkipaikalle rakennettu aurinkovoimala tuottaa tarpeeksi sähköä kaikkia sairaalan tarvitsemia toimintoja varten.

Tesla lahjoitti aurinkopaneelit sairaalan käyttöön väliaikaisesti pahimman kriisin ajaksi. Sopimuksesta voidaan kuitenkin tehdä tarvittaessa pysyvä, kunhan maa ja sen kansalaiset ovat toipuneet luonnonkatastrofista, El Nuevo Dia uutisoi.