Tämä oli jo liikaa – Kanada kielsi liian rajut Halloween-koristeet

Ohhoh! · Tim Isokivi

Halloween on hirviöiden ja kummitusten aikaa, mutta liikaa tosielämän pelon kohteita muistuttavat koristeet ovat herättäneet kritiikkiä Kanadassa. Aidonnäköisiä vainoajia esittävät halloween-koristeet on nyt kielletty maassa.

Ikkunan taakse asetettavat Scary Peeper Creeper -koristeet esittävät sisään kurkistelevaa stalkkeria. Useimmilla niistä on päässään huppu, ja hahmojen kasvot ovat usein melko aidon näköiset. Joissain koristeissa on lisäksi mekaniikka, jonka ansiosta ne koputtavat ikkunaan tietyin väliajoin tai liikettä tunnistaessaan.

Halloween-koristeet ovat keränneet runsaasti kritiikkiä Kanadassa. Niiden on nähty muun muassa ihannoivan ja trivilisoivan epäsopivaa käytöstä, kuten vainoamista. Ladbible-sivuston mukaan koristeiden on pelätty myös esimerkiksi laukaisevan posttraumaattista stressireaktion todellisen ahdistelun uhreille.

 

 

Amazon
Amazon