Toimittaja Tuntematon sotilas -ohjaajalle: ”Kyllähän ne naiset ovat yhä vähissä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ikoninen suomalainen Tuntematon sotilas -elokuva sai juuri ensi-iltansa, kun sen tuorein versio pääsi viimein valkokankaalle. Elokuva on saanut pääosin ylistäviä kommentteja ja suuren suosion, eli se on onnistunut tavoitteissaan upeasti.

Yleisradion Aamu-tv:n lähetyksen Tähtihetki-osiossa nähtiin perjantaiaamuna haastateltavana elokuvan ohjaaja Aku Louhimies ja näyttelijä Eero Aho. Haastattelu tyrmistytti sekä haastateltavat että katsojat, ja parhaillaan se leviääkin jo kulovalkean tavoin verkossa. Naistoimittaja nimittäin tiedusteli elokuvan tekijöiltä miksei elokuvassa nähty rintamalla enempää naisia.

– Tässä elokuvassa nähdään naisia hieman enemmän kuin näissä edellisissä, ja tietysti tuossa alkuperäisromaanissa. Kyllähän ne naiset ovat yhä vähissä, toimittaja totesi.

– Koitsä sen niin? ohjaaja Aku Louhimies kysyi ihmeissään.

– Koin mä sillä tavalla. Olis siitä varmasti voinut tehdä myös sellaisen version, missä lähtee myös sille tielle, että muitakin löytyy kuin miehiä rintamalla, toimittaja jatkoi.

Elokuvan ohjaaja ilme oli silminnähden tyrmistynyt odottamattomasta kommentista. Vastaajan roolin ottikin pian elokuvaa tähdittävä Eero Aho.

– Lottiahan löytyy sieltä. Ei siellä rintamalla paljon muita naisia ollut. Siis Suomen puolustusvoimissa taistellut silloin, Aho vastasi.

– Tavallaan me haluttiin olla myös historiallisesti tosia, Louhimies sai lopulta sanotuksi.