Vakuutusyhtiö lähes lahjoittaa älykelloja – kannustaa asiakkaita liikkumaan

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen vakuutusyhtiö John Hancock on aloittanut yhteistyön Applen kanssa. Vakuutusyhtiö myy Applen uusimpia älykelloja 25 dollarilla kaikille henkivakuutuksen ottaville asiakkaille. Edullisen kellon voi saada yhdellä ehdolla.

John Hancockin henkivakuutusasiakkaat voivat ostaa Apple Watch Series 3 -mallin älykellon superhalvalla, mikäli sitoutuvat käyttämään Vitality-sovellusta kahden vuoden ajaksi. Ideana on, että kellon käyttäjä osoittaa liikkuvansa tarpeeksi edullisemman hinnan ansaitakseen. Mikäli henkilö voittaa sovelluksessa urheilemalla tarpeeksi pisteitä, ei hänen tarvitse maksaa ylimääräistä älykellosta, Mashable uutisoi.

Jos henkilö kuitenkin epäonnistuu liikuntatottumustensa parantamisessa, eikä kuntoile tarpeeksi, voi vakuutusyhtiö periä asiakkaalta rahaa älykellosta kuukausimaksujen yhteydessä. Ideana on saada ihmiset liikkumaan enemmän ja siten saavuttamaan terveellisemmän elämän. Tämä tulee myös vakuutusyhtiöille halvemmaksi pitkällä tähtäimellä.