Emojista nousi kohu – Googlen toimitusjohtaja tutkii hampurilaista

Digi · Terhi Piiroinen

Emoji-symbolit ovat nykyisin osa maailmanlaajuista Unicode-standardia. Hymiövalikoima on laajentunut vuosien saatossa myös kuvaamaan erilaisia toimintoja, esineitä ja ruokia. Nyt keskustelua aiheuttaa hampurilaisen emoji.

Thomas Baekdal pani merkille, että Applen ja Googlen hampurilaista kuvaavat emojit ovat erilaisia. Ihmisten mielestä ei ole yhdentekevää, missä järjestyksessä hampurilaisen täytteet on koottu. Perinteisesti hampurilainen kootaan tietyssä järjestyksessä, jotta kastikkeet eivät imeydy sämpylöihin ja paketti on helposti syötävässä muodossa.

Applen hampurilais-emojissa on yleisin järjestys, eli sämpylän alapuolen päällä on salaatti, pihvi, juusto ja tomaatti. Googlen hampurilaisessa on sen sijaan alapuolen päällä juusto, pihvi, tomaatti ja salaatti. Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai lupasi Twitterissä, että ottaa hampurilaisasian tämän päivän tärkeimmäksi työtehtäväksi yhtiössä.