Finnair ryhtyy punnitsemaan matkustajia ja käsimatkatavaroita

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Finnair aloittaa Helsinki-Vantaan lentokentällä projektin, jossa kerätään tietoa matkustajien ja heidän käsimatkatavaroidensa keskimääräisestä painosta. Tiedot kerätään vapaaehtoisin punnituksin lähtöporteilla. Ensimmäinen tiedonkeruuvaihe on loka-marraskuun vaihteessa.

Tavoitteena on saada ajantasaista dataa matkustajien ja heidän käsimatkatavaroidensa painosta. Keskipainoja käytetään erilaisissa lentokoneen kuormaukseen ja tasapainoon liittyvissä laskelmissa.

– Tällä hetkellä käytämme laskelmissa muiden lentoyhtiöiden tavoin EASA:n standardipainoja vuodelta 2009. Haluamme nyt varmistaa, että meillä on paras mahdollinen data käytössämme tässäkin asiassa, ja siksi keräämme dataa omasta verkostostamme. Jokaisella lentoyhtiöllä on omanlaisensa verkosto, ja esimerkiksi liike- ja vapaa-ajanmatkustajilla käsimatkatavaran määrä on erilainen, sanoo Finnairin asiakasprosessista lentokentillä vastaava Sami Suokas.

Projektissa kerätään ensin tiedot noin 150 asiakkaan ja heidän käsimatkatavaransa keskipainosta portilta toiselle kierrätettävällä vaa’alla. Sen jälkeen voidaan arvioida lopulliseen datankeruuseen loppuvuonna 2017 ja keväällä 2018 tarvittavien punnitusten määrä.

Punnitukset tehdään lähtöportilla, ja ainoastaan asiaa hoitava asiakaspalvelija näkee punnitustuloksen. Asiakkaasta kirjataan tietokantaan asiakkaan ja matkatavaran yhteispaino, asiakkaan ikä, sukupuoli, matkan tarkoitus, matkustusluokka ja ruumassa kuljetettavat matkatavat.