Kymmenet mustekalat nousivat kuivalle maalle: ”Kuin maailmanlopun näky”

Ohhoh! · Tim Isokivi

Walesin Ceredigionissa sijaitsevalla rannalla viikonloppuna vierailleet törmäsivät mystiseen näkyyn. Kymmenet mustekalat olivat yllättäen nousseet merestä rannalle.

Delfiinikierroksia tekevä Brett Stones kertoo näkeneensä rannalla 20-25 mustekalaa. 39-vuotiaan miehen mukaan hän ei ole nähnyt eläessään mitään vastaavaa. Mies kertoo yrittäneensä auttaa otuksia takaisin mereen, mutta kuolleita mustekaloja löytyi edelleen rannalta seuraavana aamuna.

– Se oli kuin maailmanlopun näky. Niitä oli rannalla ainakin 25 kappaletta. En ole nähnyt mustekaloja ennen poissa vedestä sillä tavalla, Stones kuvaili BBC:lle.

Tutkijoiden mukaan mustekalojen käytös oli erittäin epätavallista. Plymouthin National Marine Aquarium -akvaarion kuraattori James Wright kuitenkin uskoo, että taustalla saattavat olla viimeaikaiset hirmumyrskyt.

– Mustekalojen outo käytös alueella osuu samoihin aikoihin taannoisten matalapaineiden sekä Ophelia ja Brian -myrskyjen kanssa. On mahdollista että ne vaikuttivat asiaan, Wright kertoi Telegraph-lehden mukaan.

 

https://www.facebook.com/seamordolphins/videos/10155202877739492/