Kymmenet mustekalat nousivat kuivalle maalle: ”Kuin maailmanlopun näky”

Ohhoh! · Tim Isokivi

Walesin Ceredigionissa sijaitsevalla rannalla viikonloppuna vierailleet törmäsivät mystiseen näkyyn. Kymmenet mustekalat olivat yllättäen nousseet merestä rannalle.

Delfiinikierroksia tekevä Brett Stones kertoo näkeneensä rannalla 20-25 mustekalaa. 39-vuotiaan miehen mukaan hän ei ole nähnyt eläessään mitään vastaavaa. Mies kertoo yrittäneensä auttaa otuksia takaisin mereen, mutta kuolleita mustekaloja löytyi edelleen rannalta seuraavana aamuna.

– Se oli kuin maailmanlopun näky. Niitä oli rannalla ainakin 25 kappaletta. En ole nähnyt mustekaloja ennen poissa vedestä sillä tavalla, Stones kuvaili BBC:lle.

Tutkijoiden mukaan mustekalojen käytös oli erittäin epätavallista. Plymouthin National Marine Aquarium -akvaarion kuraattori James Wright kuitenkin uskoo, että taustalla saattavat olla viimeaikaiset hirmumyrskyt.

– Mustekalojen outo käytös alueella osuu samoihin aikoihin taannoisten matalapaineiden sekä Ophelia ja Brian -myrskyjen kanssa. On mahdollista että ne vaikuttivat asiaan, Wright kertoi Telegraph-lehden mukaan.

 

We went down the beach yesterday to watch the octopus that are coming ashore at night. We collected the ones that were totally out of the water, and plopped them back in at the end of the pier, hopefully saving them from getting stranded. If you’re around over the next few evenings, get in touch and we’ll let you know where to go.To use this video in a commercial player or in broadcasts, please email licensing@storyful.com

Publié par SeaMôr Dolphin Watching Boat Trips New Quay sur samedi 28 octobre 2017