Kalansaalis paljasti roskaamisen traagiset seuraukset: ”Siivotkaa roskanne”

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vesistöihin päätyvästä muoviroskasta aiheutuu vuosittain mittavia ongelmia luonnolle. Tästä esimerkkinä toimii kanadalaisen kalastaja Adam Turnbullin sosiaalisessa mediassa jakama kuvasarja. Turnbull oli kalastamassa Albertan Saskatchewan-joella, kun hänen saalikseen tarttui erikoinen kala.

Kyseessä oli muovirengas ympärillään kasvanut hauki.

– Siivotkaa roskanne. Tämä oli Powerade-juoman muovikääre, joka ei vie tilaa taskussasi sinä aikana kun viet sen roskikseen, Turnbull kirjoitti.

Kalastajan jakama kuvasarja lähti nopeasti leviämään Facebookissa. Mies kertoo Unilad-sivustolle luulleensa ensin hauen vahingoittuneen toisen kalan hyökkäyksessä. Totuuden selvittyä hän leikkasi muoviroskan kalan ympäriltä ja vapautti eläimen takaisin jokeen.