Nainen, hemmottele itseäsi – näillä vinkeillä parempi olo hetkessä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Marraskuu tarkoittaa monille naisille stressaavaa ajanjaksoa oravanpyörässä juosten. Useat naiset yrittävät sovittaa kalenteriinsa lastenhoidon, päivätyön ja kuntoilemisen lisäksi ystävien tapaamista ja omasta miehestä huolehtimista. Mitäpä, jos ottaisit hetkeksi aikaa vain itsellesi?

Kiireinen elämänrytmi saattaa vaikuttaa mielialaan ja terveyteen. Joukko terapeutteja, kuntovalmentajia, ravintoasintuntijoita ja ohjaajia ovat nyt kertoneet parhaimmat vinkkinsä paremman olon saavuttamiseen. Nämä vinkit ovat nopeasti toteutettavissa, Popsugar tietää.

Huonotuulisuus väistyy hyvän musiikin avulla. Jokaisella on toisinaan myös oikeus tavallista suurempaan herkkuannokseen, joten mikäli mieli on maassa ansaitsee nainen varmasti suklaamuffinssin syötäväksi. Myös kokkailemisen on todettu lievittävän stressiä, joten ravitsevan ja herkullisen annoksen valmistaminen on kuin meditointisessio.

Hieronta tai joogasessio voivat toimia myös erinomaisina stressinlaukaisijoina. Jokainen äiti tai uraputkessa paahtava nainen ansaitsee omaa aikaa vähintään tunnin tai pari viikossa. Tällöin voi käydä kahvilassa tai karata shoppailemaan.

Rentouttavaa tunnelmaa voi saada aikaiseksi katkaisemalla kotona virrat kaikista ääntä tuottavista tai huomion kaappaavista laitteista – puhelin mukaanlukien. Eikä pidä unohtaa liikunnasta saatavaa hyvää oloa. Hikilenkin jälkeen nautittu sauna voi pelastaa koko viikon – etenkin jos tunnelmaan lisää lasin lempiviiniä ja ihanan hiljaisuuden.