Beyonce mukana Leijonakuninkaan uudessa versiossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneyn Leijonakuningas-elokuvan uuden version nimekkäät ääninäyttelijät on paljastettu. Mukana on muun muassa yksi tämän hetken suurimmista poptähdistä, laulaja Beyonce.

Beyonce esittää Leijonakuninkaan naispääroolia, Nala-leijonaa. Simban äänenä toimii Childish Gambino -nimen alla musiikkiakin tekevä, kovassa nosteessa oleva näyttelijä Donald Glover. Scar-pahista esittää puolestaan Marvelin Doctor Strange -elokuvasta tunnettu Chiwetel Ejiofor.

Pumban ja Timonin ääninä ovat koomikot Seth Rogen sekä Billy Eischner, ja Zazu -lintuna kuullaan talk show -juontaja John Oliveria. Ainoana alkuperäisen Leijonakuninkaan ääninäyttelijöistä rooliinsa palaa James Earl Jones, joka esittää Simban isää Mufasaa.

Variety-lehden mukaan Beyonce oli ohjaaja Jon Favreaun ensisijainen vaihtoehto Nalan rooliin. Disneyn ja ohjaajan kerrotaan olleen valmiita tekemään mitä vain, jotta elokuvan tuotanto ja Beyoncen kiireinen aikataulu saataisiin sovitettua yhteen.

Uusi Leijonakuningas toteutetaan perinteisen animaation sijaan fotorealistisella tietokonegrafiikalla. Elokuva saa ensi-iltansa kesällä 2019.