Mies syntyi ilman reisiä – pituusero ei häiritse tyttöystävää

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Maailmassa on 25 ihmistä, jotka ovat syntyneet proksimaalisen reisiluun puutteellisuuden kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että ominaisuuden kanssa syntyneillä henkilöillä ei ole lainkaan reisiä, vaan sääret alkavat suoraan lantiosta. Yksi heistä on amerikkalainen Nathan Hrdlicka.

Santa Festa kotoisin oleva 34-vuotias Nathan Hrdlicka on oppinut elämään oireyhtymänsä kanssa. Hän pystyy kävelemään ja suoriutumaan päivittäisistä askareista. Vaikka mies on normaalia lyhyempi, on hän myös löytänyt elämänsä rakkauden 19-vuotiaasta Chelsee Stuartista. Pituusero ei häiritse rakastavaisia. Heillä on oma korualan yritys.

Nathanin pituus on nyt 137,5 senttimetriä. Mikäli miehellä olisi kasvanut normaalit reisiluut, olisi hänen pituutensa ollut lääkäreiden mukaan 193 senttimetriä. Nathan ja Chelsee painivat parhaillaan talousongelmien kanssa, koska oireyhtymän kanssa kamppaileva Nathan ei pysty käymään normaalisti päivätöissä. Pariskunnalle haetaan parhaillaan elämää helpottavaa rahoitusta GoFundMe-kampanjan avulla.