Raju näky videolle! Paineilmatölkkejä kuljettanut rekka räjähti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Aerosolitölkit ovat tunnetusti räjähdysherkkiä, joten kokonainen lasti paineilma-astioita voi pahimmillaan aiheuttaa laajaakin tuhoa. Tällainen skenaario kävi taannoin toteen Iso-Britannian Leicestershiressä.

M1-moottoritiellä kuvatulla videolla todistetaan rajua näkyä aerosolitölkkejä kuljettaneen rekan räjähdettyä yllättäen. Kuorma-auto paloi ilmiliekeissä, minkä ansiosta liikenne jouduttiin keskeyttämään tuntikausien ajaksi.

Daily Mail -lehden mukaan onnettomuuden uskotaan saaneen alkunsa rekan renkaan puhkeamisesta. Kuljettaja oli painanut nopeasti jarruja, minkä aiheuttama äkillinen lämpötilan nousu oli saanut paineilmatölkit räjähtämään.

Tulipalo onnistuttiin sammuttamaan palokunnan ansiosta. Tilanteen kuvasi videolle rakennusalalla työskentelevä Jack Taylor, joka oli juuri kulkemassa moottoritien ylittävällä sillalla.