Parisuhde kuntoon keittiössä! Yhdessä kokkaaminen on kuin terapiaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan 45 prosenttia brittipariskunnista syö ruokansa television ääressä sohvalla, vaikka heillä olisi ateriointia varten erillinen ruokailutila. Parisuhteen kannalta olisi kuitenkin tärkeää, että kumppanukset valmistaisivat ja nauttisivat ateriansa yhdessä.

Psykologi Antonia Magor kertoo Femail Firstille, että pariskuntien kannattaisi tehdä yhdessä ruokaa. Se lisää heidän yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vahvistaa parisuhdetta. Kokkailemisen avulla voi helposti luoda muistoja, kun testailee uusia reseptejä viiniä siemaillen.

Lisäksi ruoanlaittoa voi oppia kumppanilta. Kun illallisen jakaa maltillisesti rakkaimpansa kanssa samassa ruokapöydässä istuen, lisää se osapuolten tasavertaisuutta. Lisäksi itse ruokaa valmistamalla voi saada terveellisempiä aterioita yleistä hyvinvointia lisäämään.