Neljä parisuhteen perustekoa – tee nämä asiat päivittäin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ruuhkavuosissa elävien ihmisten perhe-elämä ja parisuhde on kiireessä tempomista ja aikatauluissa pysymistä. Arjen rullaamiseen käytetyn energian jälkeen saattaa olla hankalaa enää venyä toisen ihmisen huomioimiseen. Rakastavassa parisuhteessa on kuitenkin edes yritettävä olla läsnä.

Stressaavien elämäntilanteiden keskellä kannattaa pysähtyä ja kiinnittää huomiota parisuhteen toimivuuteen. Kun kotona on kaksi toisistaan välittävää aikuista, on yleensä myös perhe-elämän lutviutuminen helpompaa.

Pariskuntien ja perheiden tulee nauttia ainakin yksi ateria päivässä yhtä aikaa – ja ilman puhelimia, lehtiä tai muita huomion kaappaavia elementtejä. Istukaa alas, syökää ja jutelkaa, PureWow kehoittaa. Olipa kyseessä aamiainen, päivällinen tai yöpala, on kuulumisten vaihtaminen ruokailun ohella yksi tärkeimmistä elementeistä kotona.

Kommunikaation merkitystä ei voi väheksyä ihmisten välillä. Kiinnitä kumppaniin huomiota kysymällä hänen kuulumisiaan. Parisuhde on kahden ihmisen voimien yhdistämistä, jolloin omasta energiasta jaetaan osa myös puolisolle.

Läheisyys on myös tärkeää, joten kumppanusten tulisi suudella ja kosketella toisiaan mahdollisimman usein. Parisuhteessa tulee muistaa myös nauraa. Piristäkää toistenne päivää sisäpiirivitseillä tai hurtilla huumorilla. Eli: Syökää yhdessä, kysykää kuulumisia, suudelkaa ja naurakaa.