Google paljasti kulutetut kalorit – ihmiset ottivat loukkauksena

Digi Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useiden eri tutkimusten mukaan ylipaino on todellinen terveysriski. Nyt Google testasi uutta ominaisuutta esittämällä karttapalvelussaan kävelymatkoihin kulutettuja kaloreita. Ihmiset loukkaantuivat.

Twitter

Google esitti kokeiluluonteisesti kävelymatkoihin käytettyjä kilokalorimääriä karttapalvelun puhelinsovelluksessaan. Kyseessä on kulutusarvio, joka luonnollisesti vaihtelee eri ihmisten koon, iän, sukupuolen ja kävelynopeuden mukaan. Osa ihmisistä oli heti huolissaan, että Googlen uusi ominaisuus hehkutti liikaa laihdutuskulttuuria.

Etenkin syömishäiriöiset ihmiset vieroksuivat ajatusta, jonka mukaan heidän kaikenlainen liikkuminen ilmaistaisiin kulutuksena. Suuresta palautteesta johtuen Google poisti kalorilaskurin karttapalvelustaan, Techcrunch uutisoi.

Osa ihmisistä piti ominaisuutta mainiona, sillä sen avulla voisi kannustaa joitakin ihmisiä liikkumaan enemmän. Osa älypuhelimista ja kelloista laskee kulutuksen jokatapauksessa automaattisesti, ilman erillisiä sovelluksia.