Peliautomaatteja vaaditaan pois kaupoista: ”Pelaajat usein avun tarpeessa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos haluaa rahapelikoneet pois kaupoista. Dosentti Jorma Niemelän johtama ja asiantuntijayhteistyönä tehty selvitys luovutettiin tänään perhe- ja peruspalveluministerille. Selvityksen mukaan peliautomaateista koituvien haittojen ehkäisyä ja vähentämistä on vahvistettava.

Rahapeleistä saatavat tuotot ovat suurelta osin peräisin pieneltä paljon pelaavien ryhmältä, joka on usein huonossa sosiaalisessa asemassa ja itsekin avun tarpeessa. Asiantuntijaryhmä ehdottaa, että tuki- ja hoitopalvelujen ja osaamisen kehittämiseksi perustettaisiin valtakunnallinen Pelihaittakeskus.

– Tavoitteeksi on asetettava, ettei rahapelien pelaaminen uhkaa kenenkään hyvinvointia. Tämä edellyttää sekä tehokasta ennaltaehkäisevää työtä että helposti saatavilla olevia laadukkaita tuki- ja hoitopalveluja, sanoo johtava asiantuntija Saini Mustalampi THL:stä.

Selvitys laadittiin sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta.