Lopun ajat ovat täällä? Robotti oppi matkustamaan hissillä

Digi · Terhi Piiroinen

Useat keinoälyn asiantuntijat ja fyysikot ovat luoneet maapallolle uhkakuvia, joissa robotit aiheuttavat ihmiskunnan massatuhon. Silti ihmiset kehittelevät jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla varusteltuja laitteita, kuten monipuolisilla raajoilla toimivan ANYmalin.

Robotic Systems Lab on julkaissut videon ANYmal-robotin taidoista. Neljällä jalalla kulkeva robotti pystyy käyttämään esimerkiksi hissiä. Tämä tarkoittaa sitä, että ANYmal-robotti pystyy suoriutumaan jo pienistä ja jokapäiväisistä askareista raajojensa liikkuvuuden ja ulottuvuuden ansiosta.

Kerroimme äskettäin keinoälyllä varustetusta Sophia-robotista, joka sai Saudi-Arabian kansalaisuuden. Roboteista on merkittävää apua ihmisille esimerkiksi sairaanhoidossa, logistiikassa ja erilaisissa pelastustöissä. Toisaalta robottien avulla voidaan harjoittaa julmaa terrorismia ja aiheuttaa tuhoa.