Kolumbiassa kaikkien aikojen kokaiiniratsia – 12 000 kiloa huumeita

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kolumbiassa on tehty maan tähänastisen historian suurin kokaiiniratsia. Huumetta takavarikoitiin yhteensä 12 tonnin edestä.

Poliisit löysivät huumeet piilotettuna Panaman rajan läheisyydessä sijaitsevalle banaanipellolle. Kokaiinin uskotaan kuuluneen Otoniel-nimellä tunnetun Dairo Antonio Usugan johtamalle Gulf Clan -rikollisjärjestölle.

Takavarikoidun kokaiinin arvo Yhdysvaltojen katukaupassa olisi 360 miljoonaa dollaria, eli noin 310 miljoonaa euroa. Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos kiittää ratsiasta paikallisia poliisivoimia ja ulkomaalaisten tiedustelujärjestöjen apua.

– Kiitos poliisioperaatiolle ja ystävällisten valtioiden tiedustelulle, suoritimme historian suurimman kokaiinitakavarikoinnin, Santos kuvaili The Guardian -lehden mukaan.

Merkittävä osa maailman kokaiinituotannosta tapahtuu Kolumbiassa. Presidentti Santos on luvannut lähettää 80 000 sotilasta ja poliisia aikaisemmin sissiliike Farcin miehittämille alueille, joista monet ovat nykyään rikollisjengien valtaamia. Kolumbian hallinto solmi vuonna 2016 rauhan Farc-liikkeen kanssa.