Ammattilaiset kertovat – näitä annoksia ei ravintolassa kannata tilata

Lifestyle Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruoan ammattilaiset ja kokit tietävät miten useimmat annokset valmistetaan, minkä vuoksi he osaavatkin valita erityisen maukkaat ateriat myös muiden ravintoloiden ruokalistoilta. Kokit tietävät myös sen mitä monissa ravintoloissa ei missään nimessä kannata tilata.

Daily Mail -sivusto listasi entisten ja nykyisten ravintolatyöntekijöiden ja kokkien kertoamat annokset, joita kannattaa ruokaa tilatessa välttää.

1. Kana

Kana on useissa ravintoloissa raakaa, koska kokit eivät jaksa paistaa sitä huolellisesti. Mikäli kanan haluaa kuitenkin tilata, se kannattaa aina leikata osiin ja tarkistaa ennen syömistä, että se on varmasti kypsää.

2. Päivän keitto

Päivän keitto on yleensä seissyt koko päivän liedellä, minkä lisäksi se voi sisältää paljon vanhaksi menneitä raaka-aineita ja edellisen päivän tähteitä.

3. Päivän kala

Päivän kala ei yleensä ole tuoreinta ja parasta, vaikka asiakkaalle saatetaan sellainen vaikutelma antaakin. Monissa ravintoloissa se on kala, joka on ensimmäisenä menossa vanhaksi.

4. Lisukesalaatti

Annoksen vieressä oleva lisukesalaatti monesti kuhisee bakteereja. Monissa ravintoloissa sitä ei edes pestä.