Onko väärin pyytää tyttöystävää laihduttamaan? Asiantuntija vastasi

Fitness Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Liikalihavuudesta on tullut iso ja maailmanlaajuinen ongelma. Merkittävään ylipainoon on yhdistetty lukuisiin eri sairauksia, kuten sydän- ja verisuonisairauksia, aikuistyypin diabetesta, kohonnutta verenpainetta sekä useita eri syöpiä. Toisaalta ylipaino voi vaikuttaa myös pinnallisella tasolla ulkonäköön ja sen kautta muodostuvaan häpeään, mikä ei ole koskaan hyväksyttävää.

Eräs mies kysyi julkisesti neuvoa siihen, voiko hän pyytää tyttöystäväänsä laihduttamaan. Hän rakastaa naistaan, mutta neitokaisen ylipaino häiritsee. Mies on yrittänyt hyväksyä naisen runsaamman ulkonäön ja keskittyä tyttöystävänsä valloittaviin luonteenpiirteisiin. Mies on saanut lukuisia vastauksia, joista suurimmassa osassa hänet teilataan.

Parisuhde-elämään erikoistunut psykoterapeutti Paul Hokemeyer sanoo, että tilanne on kaksipiippuinen. Toisaalta on ymmärrettävää, että kumppaniaan rakastava henkilö haluaa mielitettynsä parasta. Tällöin on tärkeää, että rakas on terve ja voi hyvin. Kylmä tosiasia on se, että liiallinen ylipaino on aina terveysriski.

Mikäli kumppanin ylipaino häiritsee ulkonäön vuoksi, voidaan puhua toisenlaisesta ongelmasta. Tällöin henkilö tuntee olonsa huonommaksi kumppanin liikakilojen takia ja voidaan puhua eräänlaisesta narsismista. Jos parisuhteen toinen osapuoli kokee kumppaninsa ylipainon kiusalliseksi ulkonäön vuoksi, on puolisolla todennäköisesti kontollaan vakavampia itsetuntoon liittyviä ongelmia.

Kumppania on helpointa kannustaa laihduttamaan paremman terveyden saavuttamiseksi. Toista ihmistä ei kuitenkaan ole hyvä tuomita, sillä myönteinen tuki kantaa pidemmälle. Jos kuitenkin haluaa vierelleen pelkästään hyvältä näyttävän esittely-yksilön, kannattaa pysyä mielummin sinkkuna, Men’s Health uutisoi.

“At first I told myself I could get past it. I said, ‘Let’s just see how it goes.’ We had excellent dates. Everything…

Publié par Humans of New York sur jeudi 26 octobre 2017