Näin nukkuminen vaikuttaa kauneuteen – huomaatko itse eron?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

On tutkittu, että levänneenä ihminen näyttää kauniimmalta ja lähestyttävämmältä. Uniasiantuntijoiden mukaan hyvien yöunien saaminen auttaa ihmisiä näyttämään nuoremmilta, onnellisemmilta ja viehättävämmiltä. Nyt koehenkilöt testasivat miten yöunet käytännössä vaikuttavat heidän kasvoihinsa.

Ladylike-kanavan julkaisemalla videolla Devin ja Kristin tarkkailevat miten heidän ulkonäkönsä muuttuu kahdeksan, kuuden ja neljän tunnin yöunien jälkeen. Tavanomaisesti naiset nukkuvat noin seitsemän tunnin yöunia, ja muuttunut unirytmi näkyikin heti naisten kasvoissa.

Unen määrä vaikutti heti siihen miten hyvältä meikki näytti naisten kasvoilla. Naiset huomasivat, että väsyneenä silmänaluset näyttivät niin tummilta, että paksukaan meikkikerros ei onnistunut peittämään niitä. Naiset myös huomasivat, että heidän ihonsa käyttäytyi täysin eri tavalla riippuen siitä paljonko unta he olivat saaneet.