Tuntematon sotilas ylitti 500 000 katsojan rajan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuntematon sotilas -elokuva keräsi teattereihin isänpäiväviikonlopun aikana 85.975 katsojaa. Sunnuntai-iltaan mennessä elokuvalla on yhteensä 521.076 katsojaa elokuvateattereissa. Tuntematon sotilas on siten selvästi koko elokuvaohjelmiston katsotuin elokuva tänä vuonna.

– Olen mykistynyt elokuvan saamasta huomiosta. Sydäntäni lämmittää katsojilta saatu palaute ja ne tunteet, joita elokuva heissä herättää. Kiitos, näyttelijä Eero Aho kertoo.

– Elokuvaa oli tekemässä todella suuri työryhmä avustajineen kaikkineen ja elokuvan saattaminen valkokankaalle oli massiivinen ponnistus. Tuntuu parhaalta, että siitä on tällä tavoin tullut yhteinen jaettu kokemus jo yli puolen miljoonan katsojan kanssa, Paula Vesala kertoo.

Aku Louhimiehen ohjaamasta Tuntematon sotilas -elokuvasta julkaistulla making of -videolla nähdään elokuvan työryhmän työskentelyä niin kuvauspaikoilla erilaisissa sää- ja luonnon olosuhteissa kuin äänittämässä elokuvan musiikkiakin. Mukana on myös kurkistuksia elokuvan kulissien hauskoihin hetkiin. Tuntematon sotilas -elokuvaa kuvattiin ennätykselliset 81 päivää eri vuodenaikoina eri puolilla Suomea.