Härski optinen harha – alaston mies ajaa moottoripyörällä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa levinneessä kuvassa nähdään tilanne, joka vaikuttaa nopealla silmäyksellä huomattavasti todellisuutta härskimmältä. Siinä moottoripyörää näyttää ajavan alaston mies. Redditissä jaetussa kuvassa mies ajelee moottoripyörällä keskellä kirkasta päivää nainen kyydissään.

Nopeasti katsottuna näyttää siltä kuin ajoneuvoa ajava mies olisi täysin alasti. Härski yksityiskohta on kuitenkin pelkän optisen harhan aikaansaannosta.

Moottoripyörää ajavalla miehellä ei ole paitaa, mutta hänellä on silti housut jalassaan. Optinen harha syntyy takana matkustavan naisen jalkojen ansiosta. Naisella on yllään lyhyet shortsit tai hame. Hänen paljaat säärensä näyttävät helposti siltä kuin ne kuuluisivat edessä istuvalle miehelle.

 

Tell me I’m not the first one who saw a naked man at first sight… from funny