Nyt se on varmaa! Taru sormusten herrasta -televisiosarja tulossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

J.R.R. Tolkienin perikunnan ja Warner Bros -tuotantoyhtiön uutisoitiin taannoin kaupitelleen Taru sormusten herrasta -televisiosarjan oikeuksia. Yksi potentiaalisista ostajista oli Amazon Studios. Nyt Amazonin kerrotaan tehneen sopimuksen projektin oikeuksien ostamisesta.

Deadline-sivuston mukaan oikeudet maksoivat yhtiölle jopa noin 200-250 miljoonaa dollaria.

Televisiosarjan kerrotaan sijoittuvan aikaan ennen Taru sormusten herra -kirjojen ensimmäistä osaa, Sormuksen ritareita. Sarjan yhden tuotantokauden budjetin odotetaan kohoavan 100-150 miljoonaan dollariin.

Amazon-yhtiön perustajan, Jeff Bezosin kerrotaan haluavan siirtää Amazon Studiosia aikaisempaa suurempien ja suositumpien sisältöjen pariin. Tolkienin perikunta lähestyi Taru sormusten herrasta -sarjan oikeuksia kaupatessaan myös Netflixiä ja HBO-kanavaa.