Transrotuinen mies tuntee olevansa filippiiniläinen – ei viihdy vaaleaihoisena

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Floridan Tampassa asuva Ja Du -niminen mies uskoo syntyneensä väärän rotuisena. Hän tuntee olevansa filippiiniläinen ja ajelee siksi pitkin kaupunkinsa katuja violetilla tuk tukilla. Hän kutsuu itseään transrotuiseksi.

10News on julkaissut Youtubeen videon, jolla nähdään aasialaiseksi itsensä tunteva mies. Adam-nimisenä syntynyt, mutta nykyisin Ja Duna tunnettu floridalainen ihastui filippiiniläiseen kulttuuriin ja ruokaan vuosia sitten. Mies oli katsonut History Channelin ohjelmia Filippiineistä. Hän tunsi heti syvää yhteyttä trooppisen saarivaltion kansakunnan kanssa.

Ja Du kertoo rakastavansa filippiiniläistä ruokaa ja musiikkia. Hän elää elämäänsä filippiiniläisten tavoin ja toivoo, että muut kunnioittaisivat hänen identiteettiään. Kyseessä ei ole ensimmäinen median otsikoihin noussut transrotuinen henkilö. Olemme kertoneet muun muassa saksalaisesta Martina Bigistä, joka haluaa muuttua tummaihoiseksi.