iPhone X ei erota 10-vuotiasta äidistään – lukitus aukeaa väärillä kasvoilla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Teknologiajätti Applen tuoreessa iPhone X -älypuhelimessa sormenjälkitunnistuksen korvaa kasvot tunnistava Face ID -ominaisuus. Yhtiö väitti, että tekniikan huijaamisen mahdollisuus olisi yksi miljoonasta. Videoilla on nähty kuitenkin jo useampaan otteeseen miten tunnistusta on onnistuttu huijaamaan.

Eräs perheenäiti oli iPhone X -puhelimen hankittuaan tehnyt heti kymmenenvuotiaalle pojalleen selväksi, että hän ei saa leikkiä äidin puhelimella. Äiti oli asentanut puhelimeensa hänen kasvonsa tunnistavan Face ID -lukituksen. Kun poika oli ottanut puhelimen käteensä, lukitus oli kuitenkin heti auennut.

Perheen kuvaamalla videolla nähdään miten helposti poika pääsee äitinsä puhelimeen käsiksi. Äidillä ja pojalla on ilmeisesti sen verran samannäköisyyttä kasvoissa, että puhelin luulee poikaa äidiksi ja avaa välittömästi lukituksen pojan vilkaistessa puhelinta.