Isoäitien huutosakki – harrastajien keski-ikä yli 70 vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Arizonalaisten ikärouvien ryhmä on aloittanut näyttävän harrastuksen. Eläkeikään ehtineet naiset ovat perustaneet oman huutosakkinsa, jonka nimissä he harjoittelevat säännöllisesti. Joukkueen cheerleaderit ovat keski-iältään 70 vuotta.

Ikä ei ole ongelma akrobatiaa vaativassa harrastuksessa. Glitterasuihin pukeutuneet isoäidit esiintyvät yleisön edessä noin 40 kertaa vuodessa, eli lähes kerran viikossa. Nuorin joukkueen jäsenistä 56-vuotias ja vanhin 84 vuotta. Useilla huutosakin jäsenillä on aiempaa historiaa tanssimisesta tai ainakin palava halu suorittaa näyttävää koreografiaa yleisölle.

Ryhmässä harjoittelevat rouvat kertovat kuntonsa parantuneen ja painonsa pudonneen. Tanssijoiden mukaan cheerleader-harrastus auttaa heitä voimaan myös henkisesti paremmin. Cheerleadereiden tehtävänä on villitä urheilijat ja yleisön seassa olevat urheilukatsojat hurjaan kannatustunnelmaan erilaisten pelien aikana.