Ravintoterapeutti: Tavallinen vissy ei lihota

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kesän alussa uutisoitiin laajasti vissyveden vaaroista vyötärön leveyden kannalta. Otsikoissa kerrottiin hiilihapollisen veden lisäävän näläntunnetta ja siten aiheuttavan lihomista. Nyt väitteet on kumottu, mutta tietynlainen vissy on edelleenkin epäterveellistä.

NutritiousLife.comin perustaja Keri Glassman kertoo, että hiilihapotettua vettä voi juoda huoletta, vaikkakin kuplat saattavat aiheuttaa ilmavaivoja ja turvotusta. Ihmisen tulisi juoda runsaasti vettä päivittäin, eikä Glassmanin mukaan sillä ole väliä, onko vesi hiilihapotettua vai ei. Veden muulla sisällössä on sen sijaan enemmän merkitystä.

Vissy lihottaa juojaansa silloin, jos siihen on lisätty sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Toisin sanoen neutraali ja tavallinen hiilihapotettu vesi ei ole terveydelle haitallista, mikäli elimistön toiminta ei häiriinny kuplista. Markkinoilla on myös vissyvaihtoehtoja, joissa on käytetty luonnollisia aineita makua tuottamaan, Glassman vinkkaa Men’s Healthille.