Valtava räjähdys taivaalla Lapissa – tärisytti taloja Inarissa saakka

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Lapissa nähtiin tänään kello 18.40 harvinainen ilmiö, kun taivaalla tapahtui suuri räjähdys. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Taivaanvahti-verkkosivuston mukaan valopallo tallentui ainakin Panu Lehtisen taivaskameraan. Katso kuva tästä. Sivusto on ajoittain kaatuneena suuren kävijämassan johdosta.

Verkkosivusto raportoi, että taivaalla tapahtuneen räjähdyksen ääni kuului kauas ja sen voimasta talot tärisivät ainakin Inarin alueella. Varsinainen valopallo näkyi yli sadan kilometrien päähän Suomen ja Norjan puolella. Tarkka räjähdyspaikka on vielä selvittämättä. Silminnäkijähavaintojen mukaan Ivalon ja Inarin välimaastossa.

Tällä tietoa epäillään, että kyseessä olisi ollut maapallon ilmakehään saapunut ja siellä räjähtänyt meteori. Täyttä varmuutta asiasta ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole.