Kevin Spaceyn skandaali paisuu – 20 uutta tapausta!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lontoossa sijaitseva Old Vic -teatteri käynnisti tutkinnan teatterin taiteellisena johtajana 2003-2015 ajanjaksolla työskennelleen näyttelijä Kevin Spaceyn seksiskandaalin takia. Tutkinnassa on tullut ilmi 20 uutta seksuaalista hyväksikäyttötapausta.

Legendaarinen Old Vicin teatteri palkkasi avukseen Lewis Silkin lakifirman selvittämään teatterin taiteellisena johtajana olleen Kevin Spaceyn toimia. Tutkimuksissa selvisi 20 uutta tapausta, joissa Kevin Spacey on käyttänyt teatterin nuorempaan henkilökuntaan kuuluneita henkilöitä seksuaalisesti hyväksi pääasiassa vuosien 1995-2009 välisenä aikana. Teatteri on julkaissut tutkimuksista virallisen tiedotteen.

Kevin Spaceylla on ollut kulttimainen asema teatterilla. Henkilökunta ei ole uskaltanut kertoa kokemuksistaan julkisesti ennen tätä tutkintaa. Teatteri pahoittelee syvästi, että työympäristössä on ollut Spaceyn harjoittamaa toimintaa. Teatteri tarjoaa ympärivuorokautista lähiterapiaa Spaceyn uhreille seuraavan vuoden ajan. Tutkimusten tulokset ovat shokeeranneet Old Vic -teatterin nykyisiä johtajia. Kukaan hyväksikäytetyistä ei ole ollut alaikäinen.