LA Weekly ylistää suomalaisbändiä: ”Saapui Yhdysvaltoihin ja muutti kaiken”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen panos rockmaailman kehitykseen on merkittävästi suurempi kuin moni varsinkin nuori tietää. Alaa pidempään seuranneet tietävät, että suomalainen Hanoi Rocks vaikutti aikoinaan erittäin merkittävästi koko maailman rockmusiikin kehitykseen. Eilen losangelesilainen LA Weekly ylisti yhtyeen merkitystä.

Lehti julkaisi artikkelinsa Guns N’ Roses -yhtyeen Los Angelesin odotettujen jättikeikkojen alla, koska juuri suomalaiset vaikuttivat aikoinaan Guns N’ Rosesin ja kymmenien muiden yhtyeiden musiikkiin.

– Nämä Sunset Stripin rockin jättiläiset ovat lähes heidän koko uransa velkaa yksittäiselle yhtyeelle. 1980-luvun puolivälissä et voinut käyttää drinkkilippua Los Angelesissa törmäämättä yhtyeeseen, joka oli rakennettu tämän yhtyeen luomalle perustalle, amerikkalaislehti ylistää vuolaasti.

– Koko vuosikymmen näytti heiltä. Kaikella oli juuret Hanoi Rocks -yhtyeessä. Kyse ei ollut vain ulkonäöstä, vaan kyse oli myös soundista. Vuonna 1983 bändi saapui Yhdysvaltoihin ja, no, muutti kaiken.

Lehti kertoo miten Hanoi Rocksin voittokulku päättyi Razzlen traagiseen kuolemaan auto-onnettomuudessa. Samalla se kuitenkin ylistää esimerkiksi Michael Monroeta, joka hyppi ympäri esiintymislavaa ja roikkui ilmastointiputkista ylimeikattuna marionettinä. Artikkelista ei jää epäselväksi, että suomalaisten tulisi olla ylpeitä siitä, että rockmusiikin muuttaneet legendat tulivat juuri Suomesta.