Radioyhtiö hyllytti Mikael Gabrielin musiikin – raju someriita repesi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupallisten radioiden soittolistoista ja niiden sisällöistä on käyty kovaa kädenvääntöä jo parin vuosikymmenen ajan. Parhaillaan huippusuosittu räppäri Mikael Gabriel ja hänen faninsa ovat ajautuneet suomalaisen radioyhtiön kanssa someriitaan suosikkiräppärin kappaleiden radiosoitosta.

Nelonen Media on nimittäin hyllyttänyt Mikael Gabrielin musiikin konsernin radiokanavilta, joita ovat muun muassa Radio Suomipop, Radio Aalto, Hitmix ja Loop. Kuukausia jatkunut tilanne eskaloitui eilen, kun räppäri avautui tilanteesta Twitterissä. Asia sai nopeasti poikkeukselliset mittasuhteet räppärin fanien noustessa somebarrikadeille idolinsa puolesta.

– Tiedostan täysin että tämän asian tuominen julki voi pilata multa kaiken. Mua on koitettu hiljentää tästä asiasta keväästä lähtien ja se on tuntunut koko ajan todella väärältä. Iso osa ihmisiä tältä alalta on tiennyt tästä, ihmiset on taistellut mun puolesta ja lähes jokainen tyyppi tullut pahoittelemaan kun on mut jossain nähny, Mikael Gabriel kirjoitti Twitterissä.

Radiokanavien soittolistoja julkaisevan Biisit-verkkopalvelun mukaan Mikael Gabrielin kappaleet ovat tosiaan olleet jo pitkään poissa yhtiön radiokanavilta. Päätökset soittolistoista tekevä musiikkipäällikkö Mikko Koivusipilä vahvisti asian Helsingin Sanomien haastattelussa. Hänen mukaansa syynä kappaleiden poissaoloon on kuitenkin boikotin sijaan niiden heikko menestys radioyhtiön kuulijatutkimuksissa.

Spotify soittomäärät 17.11.2017

Mikael Gabrielin tuorein 20. syyskuuta julkaistu single Maailman laidalla on kuitenkin kerännyt viime viikkoina Spotifyssä jo huimat 3,4 miljoonaa kuuntelua. Hieman vanhempi single Liikaa sussa kii ylitti juuri kahdeksan miljoonan kuuntelun rajan ja Riippumatto-kesähitti lähestyy sekin jo 5,5 miljoonaa kuuntelua.

Mikael Gabrielin tuoreimmat singlet lukeutuvat siis Spotify-suosiossa mitattuna kirkkaimpaan kärkeen, mutta tilanne on sama myös radioissa. Riippukeinu-kesähitti nousi nimittäin taannoin Suomen virallisen radiolistan kuudenneksi, vaikka ei soinut lainkaan yhden radioyhtiön kanavilla. Muista radiokanavista esimerkiksi YleX ja KISS soittavat Mikael Gabrielin kappaleita yhä edelleen lukuisia kertoja päivässä.

Sosiaalisessa mediassa fanit epäilevät parhaillaan, että syynä artistin boikottiin olisi Mikael Gabrielin kieltäytyminen Voice of Finland -ohjelman tuomaroinnista ja suostuminen kilpailevan MTV3-kanavan X Factor -sarjan tuomariksi. Nelonen on kuitenkin kiistänyt fanien epäilyt asioiden yhteydestä toisiinsa. Mikael Gabriel ja hänen faninsa vaativat parhaillaan sosiaalisessa mediassa radioyhtiöltä selitystä musiikin hyllytykseen. Somekohu jatkunee vielä tänään perjantaina.