Tesla julkisti futuristisen sähkörekan: 0-100 km/h viidessä sekunnissa!

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Henkilöautojen maailman vuosia sitten kertaheitolla mullistanut Tesla on odotusten mukaisesti julkaissut sähkörekan. Tieto autonomiseen ajamiseen kykenevästä rekasta levisi julkisuuteen jo aiemmin yhtiön johtaja Elon Muskin julkaistua siitä ensimmäisen havainnekuvan Twitterissä.

Tesla Semi

Rekan kapasiteetiksi Tesla kertoo yli 32 tonnia, jonka kanssa kokonaisuus kiihtyy 0-100 km/h vain 20 sekunnissa. Varsinainen nuppi yksinään kiihtyy nopeammin kuin monet urheiluautot, sillä se saavuttaa sadan kilometrin tuntinopeuden vaivaisessa viidessä sekunnissa.

Täydellä kuormalla rekka kulkee vuodenajasta riippuen jopa 800 kilometriä yhdellä latauksella. Teslan henkilöautojen Supercharger-latureita vastaamaan lanseerattiin samalla huippujäreät Megacharger-laturit. Muiden Tesla-autojen tapaan rekan jarruissa on niin sanottu regen-ominaisuus, joka kerää jarrutettaessa yhdistelmän liike-energiaa takaisin akustoon.

Tulevaisuudessa Teslan rekat kykenevät ajamaan itsenäisesti ilman kuljettajaa pitkiäkin matkoja ja jopa lataamaan itse itsensä autonomisesti. Nämä ominaisuudet tuodaan rekkoihin langattomilla ohjelmistopäivityksillä yhtiön henkilöautojen tapaan.