Tesla julkisti uuden sähköurheiluauton – huippunopeus 400 km/h

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka automaailman mullistanut Tesla julkisti odotetusti sähkörekan, joka kulkee jopa 800 kilometriä yhdellä latauksella ja jonka nuppi kiihtyy nollasta sataan viidessä sekunnissa. Samassa tilaisuudessa Tesla julkaisi yllättäen myös uuden urheiluauton.

Tesla Roadster on ollut markkinoilla jo vuosien ajan, vaikka urheiluauto onkin jäänyt hieman taka-alalle Model S -mallin suosion myötä. Nyt Roadster sai kuitenkin päivityksen.

Jokamies-verkkomedian mukaan Roadster kiihtyy nollasta sataan historiallisessa 1,9 sekunnissa, ja varttimailin auto kiitää 8,9 sekunnissa. Uuden urheiluauton huippunopeudeksi kerrotaan 400 kilometriä tunnissa. Nelipaikkainen Roadster kulkee yhdellä latauksella 1.000 kilometriä. Urheiluauton hinnan kerrotaan olevan Yhdysvalloissa 200.000 dollaria.