Tiktak tekee paluun 10 vuoden jälkeen: ”Paluu tuntuu hämmentävältä”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tiktak-yhtye lopetti toimintansa kymmenen vuotta sitten. Yhtyeen huippuvuodet sijoittuivat vuosituhannen vaihteeseen, mutta nyt bändin jäsenet ovat ilmoittaneet kasanneensa Tiktakin jälleen yhteen kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen.

Tiktak tekee ensi kesänä neljä festarikeikkaa. Kotimaisen pop-taivaan esimerkiksi hiteillään Lopeta, Heilutaan ja Sekoitat mun maailman räjäyttänyt helsinkiläisyhtye nähdään tulevana kesänä ensimmäiseksi Himos Juhannuksen lavalla. Lisäksi Petra, Emppu, Nea, Noora, Mimmu ja Tuuli esiintyvät myös Suomipop-festivaaleilla niin Jyväskylässä kuin Oulussakin sekä Tammerfesteillä.

– Paluu tuntuu samaan aikaan hämmentävältä, oudolta, kutkuttavalta ja ihanalta. On hienoa, että vuosien jälkeen me noustaan vielä muutaman kerran yhdessä lavalle sanomaan jäähyväiset tälle mahtavalle bändille. Tuntuu mageelta, et vedetään vikat keikat just festareilla, nimittäin festareilla Tiktak on musta aina ollut parhaimmillaan, kommentoivat nuoret naiset kuin yhdestä suusta.

Alkuperäiskokoonpanollaan paluun tekevä bändi julkaisi ensimmäisen levynsä vuonna 1999 ja se nousi suursuosioon heti toisella singlellään Lopeta. Teini-ikäisistä helsinkiläistytöistä muodostuneesta Tiktakista tuli Suomen nuorin platinaa myynyt artisti ja se piti suosionsa uransa loppuun asti.

Bändi julkaisi uransa aikana neljä studioalbumia, jotka myivät kaikki vähintään tuplaplatinaa. Toistaiseksi viimeisimmän keikkansa Tiktak heitti Helsingin Tavastialla joulukuussa 2007. Lopettamisen jälkeen Petra ja Emppu ovat jatkaneet uraansa musiikin ammattilaisina, muut Tiktakit ovat opiskelleet itselleen uudet ammatit ja pitäneet musiikin mukana elämässä harrastuspohjalta.

Yhteyttä toisiinsa naiset ovat kuitenkin pitäneet kaikki nämä kymmenen vuotta, vähintään kokoontumalla kerran vuodessa yhteisen juhlapöydän ääreen. Huomenna suurin osa tytöistä kokoontuu jälleen ja heidät voi nähdä vieraina Possessa.

TIKTAK KESÄN 2018 KEIKAT

22.6. Himos Juhannus, Jämsä

12.7. Suomipop Festivaali, Jyväskylä

13.7. Suomipop Festivaali, Oulu

20.7. Tammerfest, Tampere