1800-luvun maalaus hämmästyttää – naisella kännykkä kädessä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimet yleistyivät vasta 2000-luvulla, mutta monet väittävät näkevänsä sellaisen lähes 200 vuotta vanhassa maalauksessa. Ferdinand Georg Waldmüllerin teos kuvaa naista, joka näyttää pitelevän puhelinta kädessään.

The Expected One, eli Odotettu -nimisessä maalauksessa nainen on kävelee pidellen käsissään tunnistamatonta esinettä. Samaan aikaan kosija odottaa häntä tien sivussa. Itävaltalaismaalarin teos on peräisin 1850-luvulta.

Naisen pitelemä esine näyttää hämäävästi älypuhelimelta. Monet ovatkin vitsailleet hänen käyttävän maalauksen teemaan sopivasti deittisovellus Tinderiä. Todellisuudessa kyseessä on kuitenkin rukous- tai virsikirja.

– 1850 tai 1860 -luvulla jokainen olisi nähnyt tytön katseleman esineen virsikirjana tai rukouskirjana, kulttuurista bloggaava Peter Russell kuvaili Motherboard-sivustolle.

– Nykyään kuka tahansa huomaa sen yhdennäköisyyden someen uppoutuvan teinitytön kanssa, mies jatkoi.